Waarom kun je het tegen Estland achterin niet met een Faes of Theate proberen?

"Waarom kun je het tegen Estland achterin niet met een Faes of Theate proberen?"

14-11-2021 23:25
4

Zoals verwacht kenden de Rode Duivels geen problemen om zich via Estland te plaatsen voor het WK in Qatar. Ondanks enkele afwezigen werd de 3-1-zege bewerkstelligd door elf vertrouwde namen. Roberto Martinez had duidelijk geen zin om te experimenteren, deels tot ongenoegen van Peter Vandenbempt.

Zelfs tegen het eerder bescheiden Estland moesten youngsters als Charles De Ketelaere, Albert Sambi Lokonga of Arthur Theate vrede nemen met een plekje op de bank. Voor Vandenbempt is dat geen verrassing. "Hij haalt die jonge spelers wel bij zijn selectie, maar brengt ze maar mondjesmaat', legt hij de selectiepolitiek van Martinez uit bij Sporza.

Zelf had Vandenbempt dat anders aangepakt, geeft de journalist aan. De Ketelaere had bij hem bijvoorbeeld mogen starten. "Waarom kun je het tegen Estland achterin niet met een Faes of Theate proberen?", vraagt hij zich luidop af. Niettemin beseft Vandenbempt dat Martinez zo niet in elkaar zit. Hij neemt elke tegenstander uiterst serieus en wil zich geen onnodige problemen op de hals halen.

Nu de kwalificatie voor het WK op zak is, zou het tegen Wales kunnen dat er wél enkele andere namen aan de aftrap verschijnen, verwacht Vandenbempt. "Al houdt de bondscoach ook graag vast aan die nummer 1-positie en wil hij die met hand en tand verdedigen", houdt hij toch nog een slag om de arm. Wie wel degelijk mag hopen op een basisstek, is Alexis Saelemaekers. Die maakte indruk op Vandenbempt. "Hij viel ook gisteren weer in met pit, complexloos", klinkt het.