Mitrovic dompelt Portugal in rouw: goal in laatste minuut leidt Servië naar het WK

14-11-2021 22:49

Servië heeft zich dankzij een stunt van jewelste geplaatst voor het WK. Een late goal van Aleksandar Mitrovic (ex-RSC Anderlecht), op aangeven van Dusan Tadic, dompelde Portugal in rouw: 1-2.

De cruciale ontmoeting ontbrandde al heel snel en daar was de schutterende Nemanja Gudelj debet aan. De bankzitter van Sevilla verspeelde op knullige wijze de bal en omdat hij dat diep op eigen helft deed, hoefde Renato Sanches niet ver meer door te lopen om de 1-0 aan te tekenen. Een geweldige uitgangspositie voor de Portugezen, die genoeg hadden aan een punt om eerste te worden en het WK te halen.

Dat lieten de Serviërs niet aan hun hart komen. Aanvoerder Dusan Tadic nam zelf het voortouw door vanaf een meter of twintig op goal te schieten en dat sorteerde effect. Keeper Rui Patrício liet die bal namelijk knullig los en zag het leer vervolgens tergend langzaam over de doellijn rollen: 1-1.

Het inspireerde Servië niet meer tot grootse daden voor rust en in de tweede helft besloot Portugal om de zaak achterin dicht te timmeren. Dat ging heel lang goed, maar in de negentigste minuut niet meer. Een hoge voorzet vanaf rechts van Tadic werd ingekopt door Mitrovic en hij bleek na vier minuten blessuretijd de matchwinner te zijn. Daarmee gaan Tadic en zijn landgenoten direct naar het WK en moet Europees kampioen Portugal de play-offs in.