Waarom Vanden Borre geen comeback kon maken: 'Ze durfden niet'

Waarom Vanden Borre geen comeback kon maken: 'Ze durfden niet'

14-11-2021 19:04
6

Anthony Vanden Borre probeerde enkele jaren geleden nog maar eens een comeback te realiseren, maar slaagde er niet in om ook een nieuwe kans te versieren bij een profclub. Gerard Lifondja, voormalige ploegmaat van Vanden Borre, weet ook hoe dat komt.

Zo'n twee jaar geleden probeerde Vanden Borre toch opnieuw prof te worden en deed hij er alles aan om weer topfit te geraken. Hij trok naar Lifondja, die in de jeugd nog uitkwam voor RSC Anderlecht en inmiddels fysisch trainer is geworden. “Anthony contacteerde mij toen hij zijn comeback wou maken", zegt Lifondja in Krant van West-Vlaanderen.

Vanden Borre leek weer fit te geraken, maar een nieuwe club vond hij niet. Lifondja weet ook waarom. "Het ging goed, maar door zijn imago durfden clubs het niet aan om hem een contract te geven. Uiteindelijk is hij teruggekeerd naar Anderlecht om er ook met de jeugd te werken", aldus Lifondja.

Vanden Borre ging aan de slag bij Anderlecht, waar het ook een tijdje goed liep. Ook daar gooide hij zijn eigen ruiten weer in door niet meer te komen opdagen. Inmiddels is het helemaal windstil geworden rond Vanden Borre.