Voormalig Bayern-president Rummenigge onthult: 'Hij wilde Bayern gaan trainen'

Voormalig Bayern-president Rummenigge onthult: 'Hij wilde Bayern gaan trainen'

14-11-2021 17:30
2

Karl-Heinz Rummenigge (66), voormalig president van Bayern München, geeft aan dat José Mourinho op het lijstje stond van Der Rekordmeister na het vertrek van Hansi Flick naar het nationale elftal van Duitsland. Uiteindelijk kwam niet Mourinho, maar RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann.

In een interview met Rai Sport laat Rummenigge weten dat Bayern serieus heeft nagedacht over de komst van Mourinho. "Mourinho was zeker een kandidaat. Hij wilde naar Duitsland komen, om Bayern te gaan trainen." Uiteindelijk kwamen de twee partijen niet tot een overeenkomst. "Want dan hadden we gekozen voor een trainer met een totaal ander profiel en andere eigenschappen."

Inmiddels traint Mourinho het Italiaanse AS Roma, terwijl Nagelsmann voor de groep staat in München. Der Rekordmeister betaalde een recordbedrag om de oefenmeester van Leipzig naar de club te halen. Er werd uiteindelijk 25 miljoen euro overgemaakt naar Leipzig. Jesse Marsch, voormalig trainer van Red Bull Salzburg, staat nu voor de groep bij Die Roten Bullen.