Benteke laat zich zien bij Rode Duivels: Ik blijf altijd doorgaan

Benteke laat zich zien bij Rode Duivels: "Ik blijf altijd doorgaan"

14-11-2021 10:15
5

Christian Benteke is nog niet versleten. Tegen Estland tekende hij zaterdagavond voor de 1-0. Benteke krijgt weinig speeltijd bij de nationale ploeg, maar maakt duidelijk dat hij hard blijft werken. 

Benteke scoorde zo al zijn zeventiende doelpunt voor de Rode Duivels. "Ik bereid me altijd voor in de schaduw op dit soort momenten", aldus Benteke bij Gazet Van Antwerpen. "Of het nu bij de eigen ploeg is of bij de Rode Duivels. Ik blijf altijd doorgaan en mijn doel is: de weinige speeltijd die ik krijg maximaal benutten. Ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan de zege van België.”

Benteke wordt misschien wel onderschat in ons land. "Ik voetbal in de beste competitie ter wereld, op een erg hoog niveau en aan een enorme intensiteit. We treffen er de beste tegenstanders in het voetbal en kloppen soms wereldteams (onlangs nog Man City, red). Engeland is heel veeleisend, maar het enige wat ik in de hand heb zijn mijn eigen prestaties. De rest hangt af van het oordeel van de coach."

Dinsdag spelen de Rode Duivels ook nog in Wales. De vraag is dan of Benteke opnieuw speelt. Mogelijk kiest bondscoach Roberto Martinez in die match voor Charles De Ketelaere als diepe spits.