Martinez blikt vooruit naar WK: Werken in verschillende fases

Martinez blikt vooruit naar WK: "Werken in verschillende fases"

14-11-2021 10:00 Laatste update: 10:11
8

De Rode Duivels zijn sinds zaterdag ook mathematisch zeker van WK-deelname. Een 3-1 zege tegen Estland volstond voor een ticket naar Qatar. Roberto Martinez denkt nu al aan de voorbereiding op dat toernooi. 

"We zullen in verschillende fases werken", aldus Martinez bij Sporza. "In maart is het de bedoeling om enkel spelers op te roepen met minder dan 50 caps. Tijdens dat oefenkamp zullen we hun rol binnen het team kunnen bepalen. Nadien volgen er nog zes wedstrijden op het hoogste niveau in de Nations League. Vier in juni, twee in september. Die duels worden de perfecte voorbereiding op het WK."

Voor dat WK is er natuurlijk één onbekende factor: hoe goed gaat Eden Hazard volgend jaar zijn? "Tussendoor zijn er ook nog twee transferperiodes waarin er veel kan gebeuren. Ik hoop vooral dat Eden volledig fit blijft. En dat iedere speler bij zijn club het beste van zichzelf kan tonen, want de concurrentie is enorm groot."

Dinsdag spelen de Rode Duivels nog tegen Wales, maar die match heeft voor de Rode Duivels nog weinig belang. Martinez gaat waarschijnlijk een aantal wissels doorvoeren in zijn elftal.