'De Winter in beeld bij Ajax, Nederlanders volgen Club Brugge-target al tijd'

'De Winter in beeld bij Ajax, Nederlanders volgen Club Brugge-target al tijd'

13-11-2021 16:30 Laatste update: 16:36
8

Ajax heeft interesse in Koni De Winter, zo wist VoetbalPrimeur.be vrijdag te melden. De negentienjarige belofteninternational staat te boek als een groot talent bij Juventus, vertellen clubwatchers Giovanni Albanese en Nicola Balice in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Hij is een jongen met een geweldig perspectief", zegt Albanese, werkzaam voor La Gazzetta dello Sport, dat eveneens gewag maakte van de belangstelling van Ajax. Juventus pikte de verdediger in 2018 op bij Zulte-Waregem. "Hij speelde al in verschillende rollen, maar sinds vorig jaar vast als centrale verdediger. Hij sloot tijdens het voorseizoen aan bij het eerste team, op verzoek van Massimiliano Allegri. Nu speelt hij in het tweede elftal, waar hij het goed doet."

Albanese is onder de indruk van de 1.91 meter lange Belgische jeugdinternational, die nog wacht op zijn officiële debuut voor La Vecchia Signora, maar al wel een paar keer bij de wedstrijdselectie werd gehaald. "Hij heeft een geweldige visie op het spel. Hij leest het spel goed, maar er is nog voldoende ruimte om te groeien. Soms maakt hij nog jeugdige fouten, maar dat hoort erbij. Hij heeft echt veel potentieel."

Balice, Juventus-volger voor Calciomercato, is ook vol lof over De Winter. "Zijn fysieke voorwaarden zijn belangrijk, al zal hij met de tijd nog sterker moeten worden. Hij speelt met het hoofd omhoog en heeft een goed rechterbeen. Daarom kan hij ook als rechtsback uit de voeten, en niet alleen als centrale verdediger." Zijn concentratievermogen is echter een verbeterpunt. "Er zijn momenten in de wedstrijd dat hij wat is afgeleid."

Volgens Balice ligt een snelle doorbraak bij Juventus nog niet in de lijn der verwachting. "Dit seizoen zit hij tussen het eerste elftal en de O23 in. Alleen als er veel blessures zijn of als de vaste waarden worden gespaard, zou Allegri ruimte voor De Winter kunnen hebben." De Italiaanse grootmacht ziet wel toekomst in onze landgenoot, zo weet Albanese. "Juventus verlengde vorig jaar nog zijn contract, tot medio 2024." Het is daarom afwachten of Ajax doorpakt.

Club Brugge
"Ajax volgt De Winter al enige tijd", weet Balice wel te melden. "Marc Overmars vroeg Matthijs de Ligt naar zijn mening, toen hij afgelopen zondag in Amsterdam was." De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers had het voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles over een tip van de oud-Ajacied, die hij op wil volgen. Club Brugge slaagde er afgelopen zomer niet in om De Winter op te halen in Turijn, maar Balice geeft Ajax wél een kans. "Ja, dat denk ik wel. Het is altijd moeilijk om een prijs in te schatten, maar vijf miljoen lijkt mij realistisch. Misschien wel met een doorverkooppercentage of zelfs een terugkoopclausule."

Balice meent dat De Winter klaar is voor een club als Ajax, waar hij waarschijnlijk sneller zijn kans krijgt. "In de Eredivisie is er meer ruimte voor jonge talenten en is er ook meer tijd om te groeien." Mocht De Ligt de jonge verdediger adviseren om naar Amsterdam te vertrekken, dan zal die raad vermoedelijk niet aan dovemansoren zijn gericht. "Ik denk dat hij erg openstaat voor het advies van de meer ervaren spelers met wie hij traint", aldus Albanese.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie