Müller heeft geen medelijden met weggestuurde Duitsland-spelers: 'Staat vast'

Müller heeft geen medelijden met weggestuurde Duitsland-spelers: 'Staat vast'

Maar liefst vier spelers moesten de Duitse selectie noodgedwongen verlaten na een positieve test van verdediger Niklas Süle. Thomas Müller en Hansi Flick hebben geen medelijden met de weggestuurde spelers, die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

In Duitsland zijn de regels zo opgesteld dat wanneer je als ongevaccineerd persoon dicht in de buurt bent geweest van een positief getest persoon, zeven dagen in quarantaine moet. Het houdt voor Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala en Karim Adeyemi in dat het er voor deze interlandperiode al op zit. 

Müller geeft op een persconferentie aan dat hij geen medelijden heeft met de weggestuurde spelers. "Deze regels zijn al langere tijd vastgesteld", zo geeft de Bayern München-speler aan, geciteerd door TZ. "Uiteindelijk zijn de regels voor iedereen hetzelfde. Het was voor iedereen dus duidelijk wat er zou gaan gebeuren."

Bondscoach Flick is duidelijk in zijn oordeel. Hij geeft aan dat hij er serieus over nadenkt om alleen gevaccineerde spelers op te roepen voor het Duitse elftal. "We zullen zien wat er gebeurt", zo laat hij zich ontvallen. "Je kan niet oordelen over mensen die zich niet laten vaccineren. Maar vaccinatie is voor mij de enige uitweg uit de pandemie. Ik denk dat we ons allemaal moeten laten vaccineren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie