Vandenbempt ziet veel tegenwerking in België: 'Kijk naar de Bundesliga'

Vandenbempt ziet veel tegenwerking in België: 'Kijk naar de Bundesliga'

14-11-2021 17:45
1

Het Belgisch voetbal heeft de voorbije maanden en jaren niet echt goede reclame voor zichzelf gemaakt. Er was uiteraard Operatie Propere Handen, maar recent ook de consternatie rond de RSZ-regeling. Dat zag ook Peter Vandenbempt.

Vooral de onthullingen over Operatie Propere Handen deden bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen. Volgens Vandenbempt is alles na die operatie zeker nog niet opgelost in ons land. "De figuur van Mogi Bayat is voor mij de verpersoonlijking van het gebrek aan echte wil bij nog te veel mensen in het Belgische voetbal om het anders te doen", begint hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Dat Bayat nog steeds een rol kan spelen in ons voetbal, lijkt Vandenbempt maar niet te begrijpen. "Ik weet dat er ook velen zijn met goeie bedoelingen, maar wie met iemand als Bayat met diens lange kerfstok zaken blijft doen, moet mij niet komen zeggen dat hij met een propere lei wil beginnen", geeft Vandenbempt aan.

De journalist denkt dan ook dat nog veel te veel clubs en mensen binnen die clubs enkel voor zichzelf werken en niet in het belang van het Belgisch voetbal. "Ons voetbal zou veel beter worden als de grote clubs samenwerken in plaats van te proberen elkaar vliegen af te vangen" vertelt hij.

"Ook in de Pro League wil iedereen nog altijd het liefst de beste zijn ten koste van de andere. In de Duitse Pro League is dat blijkbaar anders, het algemeen belang is er geen loos begrip - en kijk naar het succes van de Bundesliga. Maar de vraag is: willen we het oplossen of hebben we baat bij de bestaande situatie", aldus Vandenbempt.