Ondanks 'kleine tegenstander' trekken Duivels meeste volk sinds corona-uitbraak

Ondanks 'kleine tegenstander' trekken Duivels meeste volk sinds corona-uitbraak

13-11-2021 11:18

De Rode Duivels krijgen zaterdagavond Estland voor de kiezen op de Heizel. Niet meteen de meest opwindende tegenstander, maar aangezien een overwinning gelijk staat aan een definitief ticket voor het WK in Qatar, komen de fans blijkbaar toch graag uit hun kot voor die ontmoeting. 

De Belgische voetbalbond maakte bekend dat in totaal zo'n 36.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn in het Koning Boudewijnstadion. Daarmee is het zo ongeveer voor drie vierde gevuld. Er was een tijd dat elke thuiswedstrijd van de Rode Duivels vlotjes uitverkocht geraakte, maar die ligt al even achter ons. In de huidige context is 36.000 best een hoog aantal.

Ter vergelijking: bij het laatste duel op eigen bodem, de 3-0-zege tegen Tsjechië op 5 september, kwamen 'slechts' iets meer dan 20.000 supporters opdagen. Ruim een jaar geleden waren dat er zelfs maar 7.000 voor het vriendschappelijke duel met Ivoorkust. Blijkbaar maakt de nakende WK-kwalificatie toch wat los bij de aanhangers. Sinds corona onze wereld op haar kop zette, lokten de Duivels alvast niet meer zoveel volk naar de Heizel als deze zaterdagavond het geval zal zijn.