Vandenbempt kritisch over Martinez: 'Hij weet niet waarover hij spreekt'

Vandenbempt kritisch over Martinez: 'Hij weet niet waarover hij spreekt'

13-11-2021 15:00
6

Peter Vandenbempt snapt niet hoe Roberto Martinez kritisch is over de Belgische pers. Volgens de Spaanse bondscoach is men in de Belgische pers te negatief over de Rode Duivels, maar dat spreekt Vandenbempt categoriek tegen.

"Ik lees regelmatig de betere buitenlandse pers. Als ik zie hoe topcoaches daar soms worden aangepakt, vind ik de Belgische pers nog genuanceerd", begint Vandenbempt aan zijn verhaal bij Sport/Voetbalmagazine. Dat Martinez over 'negatieve Belgisch pers' spreekt, begrijpt Vandenbempt dan ook niet. "Dan weet hij niet waarover hij spreekt", is Vandenbempt duidelijk.

Volgens de journalist is men zelfs bijzonder mild geweest voor Martinez. "Als je ziet wat Paul Van Himst, Georges Leekens, René Vandereycken of Marc Wilmots allemaal te verduren kregen, denk ik dat Roberto Martínez nog geen kritiek heeft gekregen", klinkt het.

Vandenbempt geeft daarbij aan dat Martinez het wel lang goed gedaan heeft, maar dat er op het EK en tijdens de Nations League geen goede prestaties werden geleverd. "Op het EK hebben de Rode Duivels het anders willen aanpakken, met lelijk winnen. Uiteindelijk hebben ze niets gewonnen, en niets laten zien. Dan mag ik toch zeggen dat het een mislukking was", besluit Vandenbempt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie