De Bruyne onthult waarom hij voor Genk koos en niet Anderlecht of Club Brugge

De Bruyne onthult waarom hij voor Genk koos en niet Anderlecht of Club Brugge

13-11-2021 16:00
6

Kevin De Bruyne werd opgeleid bij KRC Genk, werd er kampioen mee en is nog steeds één van de publiekslievelingen bij het Limburgse publiek. Inmiddels komt hij uit voor Manchester City en is hij één van de beste voetballers ter wereld, maar het kon ook anders afgelopen zijn voor hem.

De Bruyne zat niet zijn hele jeugd bij KRC Genk, maar begon wel met voetballen bij KAA Gent. Toen al was hij één van de grote talenten in België en koos hij op veertienjarige leeftijd voor een nieuwe stap. Hij trok naar KRC Genk.

"In die tijd was het veel minder dan nu de gewoonte voor jonge spelers om van ploeg te veranderen. Iemand die van Gent van Genk ging, dat gebeurde niet vaak", legt De Bruyne uit in MidMid. "Ik wou weggaan uit Gent omdat ik altijd eerst een jaar mocht opschuiven, maar dan weer moest terugkeren. Het klikte toen ook niet echt met de trainer", aldus de middenvelder.

Hij koos voor KRC Genk, maar had nog andere clubs voor het uitkiezen. "Ik kon dan naar Anderlecht, Club Brugge of Genk. Ik heb overal internaten bezocht, maar de speelstijl van Genk sprak mij het meest aan. In Anderlecht en Brugge lag de nadruk meer op power. Daarom heb ik zelf voor Genk gekozen, al was dat qua afstand de minst eenvoudige optie", onthult De Bruyne.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie