Cullen maakt indruk bij Ierland: 'Bruno Fernandes kwam niet tot voetballen'

Cullen maakt indruk bij Ierland: 'Bruno Fernandes kwam niet tot voetballen'

12-11-2021 19:00

Portugal morste in zijn WK-kwalificatiecampagne met de punten. Tegen Ierland kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Josh Cullen zat daarvoor iets tussen. In eigen land maakte de middenvelder van RSC Anderlecht indruk.

Cullen speelde tegen Portugal zijn twaalfde interland in zijn loopbaan. Bondscoach Stephen Kenny liet de middenvelder van Anderlecht 90 minuten tussen de lijnen staan. Cullen speelde tot nu toe dit seizoen ook al elke minuut in de Jupiler Pro League en maakte tegen Portuga indruk. Mede door hem kwamen Cristiano Ronaldo en co niet tot scoren in Ierland.

Zowel de Irish Times, Independent, Irish Mirror en Irish News gaven Cullen een acht op tien voor zijn match tegen Portugal. 'Hij was de man van de match', klonk het in koor. Verder schrijft de Ierse pers dat Cullen zijn eigen ploegmaats vlot bediende en tegelijkertijd Bruno Fernandes (Manchester United) niet liet voetballen.

Ondaks het 0-0 gelijkspel tegen Portugal, heeft Ierland geen kans meer om het WK te halen. In groep telt het amper 6 punten. Portugal voert met 17 punten het klassement aan. Ook Servië telt 17 punten.