Martinez lovend over De Ketelaere (Club Brugge): “Zelden gezien”

Martinez lovend over De Ketelaere (Club Brugge): “Zelden gezien”

12-11-2021 16:35
27

Charles De Ketelaere is weer opgeroepen voor de Rode Duivels, maar Christian Benteke zal in de aanval plaatsnemen tegen Estland. Bondscoach Roberto Martinez is toch lovend over de aanvaller van Club Brugge.

Martinez ziet een ervaren De Ketelaere ondanks zijn leeftijd. "Ik zie een voor zijn leeftijd al erg ervaren spelen die zich goed in zijn vel voelt. Zelden gezien bij een Belgische speler. Ik zie niet meteen een specifieke plaats voor hem, maar voel een enorme drang bij hem om zich te bewijzen.”

Bij Club Brugge heeft De Ketelaere al op verschillende posities gespeeld. Martinez laat zich uit over zijn rol bij de Rode Duivels. “We moeten Charles niet te snel op één bepaalde positie willen vastpinnen. Bij ons is hij beter met een nummer 9 voor hem, maar in specifieke wedstrijden kan hij zeker als spits spelen."

"Hij leest het spel op een exceptionele manier. Ik heb nog niet veel Belgische spelers gezien die op die leeftijd konden wat hij doet. We zijn dan ook blij dat hij erbij is en ik hoop dat hij in de volgende twee wedstrijden opnieuw stappen kan zetten.”, citeert Het Laatste Nieuws.