'Opmerkelijke wending in Spanje: Dani Alves keert tóch terug bij FC Barcelona'

'Opmerkelijke wending in Spanje: Dani Alves keert tóch terug bij FC Barcelona'

12-11-2021 14:24
4

Een verrassende wending: Dani Alves keert terug bij FC Barcelona. Media als MARCA en TV3 meldden donderdag dat het er niet van zou komen, maar SPORT meldt vrijdag dat het tóch gaat gebeuren. De 38-jarige Braziliaan heeft 'ja' gezegd tegen Barcelona.

'Dani Alves zal terugkeren bij Barcelona', schrijft SPORT stellig. De club is op de achtergrond bezig met de formaliteiten nadat Xavi aangegeven heeft hem graag te willen hebben. SPORT baseert het bericht op bronnen binnen Barcelona. 

Alves komt transfervrij over van São Paulo, zijn laatste club. Binnen Barcelona heersten twijfels of Alves het gezien zijn leeftijd nog wel aan zou kunnen, maar inmiddels staan alle seinen op groen. Barcelona wil zijn komst zo snel mogelijk officieel maken.

Of Alves veel zal gaan spelen is de vraag. Hoewel hij nog altijd topfit is, doet Xavi ook een beroep op hem vanwege zijn ervaring, die hij over kan brengen op de jonge spelers van Barcelona.

Alves keert terug bij de club die hij van 2008 tot 2016 ook al diende. Hij vertrok daarna naar Juventus en speelde vervolgens twee seizoenen voor Paris Saint-Germain en São Paulo.