BILD: Dortmund wil profiteren van situatie bij Chelsea en toeslaan in de winter

BILD: Dortmund wil profiteren van situatie bij Chelsea en toeslaan in de winter

12-11-2021 18:40
2

Hakim Ziyech kan rekenen op belangstelling van Borussia Dortmund. Dat meldt BILD. De 28-jarige aanvaller van Chelsea zou kandidaat zijn om in de winterse transferperiode naar Duitsland te verhuizen.

De ploeg van Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard is op zoek naar een vleugelaanvaller en liet het oog aanvankelijk vallen op Callum Hudson-Odoi. Chelsea wil het Engelse toptalent (21) niet laten gaan, waardoor de Duitsers de aandacht lijken te verleggen naar teamgenoot Ziyech.

Ziyech is geen vaste waarde bij Chelsea, nadat hij anderhalf jaar geleden voor veertig miljoen euro overkwam van Ajax. Dit seizoen speelde hij pas 182 minuten in de Premier League. De aanvaller ligt nog drieënhalf jaar vast op Stamford Bridge.

Dortmund is op zoek naar een vleugelaanvaller die de erfenis van de naar Manchester United vertrokken Jadon Sancho kan dragen. Afgelopen zomer kwam Donyell Malen over van PSV, maar de Oranje-international heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken en is van nature ook een spits.

Michael Zorc, sportief directeur van Dortmund, wil in gesprek met BILD niet op de geruchten reageren. "We spelen tot de winterstop nog veel belangrijke wedstrijden. Dat heeft onze absolute prioriteit."