Nmecha debuteert bij Duitsland, Spanje schiet Griekenland uit WK-race

11-11-2021 22:44
2

Griekenland kan het WK definitief uit het hoofd zetten. Door de 0-1 thuisnederlaag tegen Spanje kunnen de Grieken de play-offs niet meer halen en is La Roja plotseling de grootste kanshebber op een rechtstreeks ticket voor het eindtoernooi. Bij Duitsland mocht Lukas Nmecha voor het eerst debuteren.

Griekenland - Spanje 0-1
Om optimaal te profiteren van het puntenverlies van Zweden in Georgië, moesten de Spanjaarden een driepunter zien te halen in het vijandige Olympisch stadion in Athene. Dat zou niet gemakkelijk gaan, zeker niet omdat de Grieken ook nog een kleine kans maakten op het WK en om die droom levend te houden van Spanje moest winnen.

Dat gebeurde uiteindelijk niet. Pablo Sarabia zorgde in de eerste helft vanaf de stip voor 0-1 na een zeer twijfelachtige strafschop en na de rust, toen de Grieken brutaler werden en Spanje echt onder druk kregen, vielen er geen doelpunten meer. Daardoor gaat Spanje met een goed gevoel richting de cruciale wedstrijd tegen Zweden van komende zondag, waarin ze thuis in Sevilla aan een punt genoeg hebben om het WK te halen.

Duitsland - Liechtenstein 9-0
Die Mannschaft had zich tijdens de vorige interlandperiode al verzekerd van een WK-ticket en kon de wedstrijd tegen Liechtenstein dus gebruiken om het één en ander uit te proberen. De bezoekers uit het dwergstaatje waren geen partij voor de Duitsers en na acht minuten was het al helemaal over en sluiten. Jens Hofer trapte bijna het hoofd van een Duitser eraf en werd met rood weggestuurd.

Daarna begonnen onze oosterburen met scoren. Binnen het half uur stond er een 4-0 tussenstand op het bord en dat kwam door goals van Ilkay Gündogan, Leroy Sané, Marco Reus en een eigen doelpunt van Liechtenstein. In de tweede helft maakten Thomas Müller (twee keer), Ridle Baku en weer Sané de goals en mede door nog een eigen goal stokte de teller op 9-0. Die Mannschaft speelt zondag in Armenië de laatste WK-kwalificatiewedstrijd om des keizers baard. Nmecha (ex-RSC Anderlecht) viel ook nog in bij de rust en debuteerde voor de nationale ploeg.

Ierland - Portugal 0-0
Wat de uitslag van de wedstrijd in Dublin ook zou zijn, Portugal wist al dat het komende zondag tegen Servië om directe plaatsing voor het wereldkampioenschap zal gaan spelen. Het kon zich alleen nog een betere uitgangspositie verschaffen en het had aan een punt genoeg om dat te doen. Een gelijkspel tegen de Serviërs van Aleksandar Mitrovic is genoeg voor Portugal om zondag op de eerste plaats in poule A te eindigen. Dat moet wel zonder Pepe, want die kreeg een rode kaart.