Nieuwkoop: Ik moest in Nederland altijd uitleggen bij welke club ik getekend had

Nieuwkoop: "Ik moest in Nederland altijd uitleggen bij welke club ik getekend had"

11-11-2021 18:25
2

Dat Union voor de interlandbreak alleen aan de leiding staat heeft het onder meer te danken aan Bart Nieuwkoop die zich de afgelopen weken tot titularis ontpopte bij de Brusselaars. In de tweede aflevering van 'Unionist' vertelt Nieuwkoop over zijn periode in Brussel en zijn band met Felice Mazzu.

Bart Nieuwkoop was na Kaoru Mitoma de tweede Unionist die in de reeks van Union Saint-Gilloise sprak over zijn leven als Unionist. De Nederlandse rechtsback vertelde dat hij nog niet zoveel in Brussel geweest is. Dat komt doordat Union niet in Brussel traint, maar wel in Lier. "Ik ben zeker van plan om met m'n vrouw eens op hotel te gaan in Brussel", zei een glimlachende Nieuwkoop.

Afgelopen zomer kwam de 25-jarige verdediger over van Feyenoord waar zijn contract niet gelicht werd. "In tegenstelling tot Feyenoord was Union wel heel concreet en ik wist dat ik ervoor moest gaan." In Nederland vonden ze zijn keuze voor Union verrassend. "Ik moest er steeds uitleggen bij welke club ik getekend had."

Bij Union groeide de Nederlander uit tot een vaste waarde. Voor het succes van Union en zichzelf wijst Nieuwkoop naar de fans van Union en naar zijn coach Felice Mazzu. "Door de fans voelde het tegen Seraing niet alsof we met een man minder op het veld stonden." Over Mazzu zegt Nieuwkoop dat hij heel sterk op en naast het veld is. "Ook toen ik nog vaker op de bank zat, sprak hij veel met mij", aldus Nieuwkoop die er nog aan toevoegde dat Mazzu veel inzet op het groepsgevoel.