Hazard: De voorzitter van Real Madrid moet bepalen of Eden mag blijven

Hazard: "De voorzitter van Real Madrid moet bepalen of Eden mag blijven"

11-11-2021 17:39 Laatste update: 17:47
5

Donderdag stonden Rode Duivels Wout Faes en Thorgan Hazard de pers te woord. Thorgan had het over zijn terugkeer uit blessure en de moeilijke periode van zijn broer Eden.

Nadat Thorgan Hazard begin dit seizoen een blessure opliep, maakt hij steeds meer minuten bij zijn club Dortmund. "Ik voel me een stuk beter nu ik geleidelijk aan opnieuw in de ploeg kom bij Dortmund." Hazard kon vanwege zijn blessure niet spelen in de Nations League tegen Frankrijk en Italië, maar heeft de Rode Duivels natuurlijk wel op de voet gevolgd. "Het is niet onlogisch dat je niet wint tegen Frankrijk en Italië", zei Hazard. "Zulke wedstrijden worden bepaald door de kleinste details zoals blessures en scheidsrechterlijke beslissingen en tot nu toe waren die details in ons nadeel", aldus Hazard.

Een belangrijk onderwerp tijdens de persconferentie van Thorgan Hazard was de situatie van zijn broer Eden. De oudste Hazard is bij Real Madrid namelijk tweede keuze geworden na Vinicius Junior. "Eden verdient meer minuten", liet Thorgan optekenen. Thorgan zei dat het aan zijn broer is om uit deze moeilijke situatie te geraken. "Ik kan hem daarbij helpen, want ik heb al vaker in zo'n situatie gezeten." 

Op de vraag of Eden deze winter moet vertrekken bij Real Madrid antwoordde Thorgan dat dat de beslissing is van de voorzitter van Real. "Ik kan hem enkel aanraden om alles te geven en we zullen zaterdag zien of hij de motivatie heeft om één van de besten te zijn."