Faes: Het probleem is dat de Ligue 1 niet uitgezonden wordt in België

Faes: "Het probleem is dat de Ligue 1 niet uitgezonden wordt in België"

11-11-2021 17:20 Laatste update: 17:23
2

Donderdagavond stond kersvers Rode Duivels Wout Faes de pers te woord. Hij liet zich uit over zijn selectie, de Gouden Generatie en zijn toekomst bij de Rode Duivels.

De verdediger van Stade de Reims liet weten dat hij zijn selectie vernam nadat zijn vriendin hem belde en hij heel wat berichten binnenkreeg van kennissen die hem feliciteerden. Wout Faes vertelde dat hij goed ontvangen werd door de spelersgroep en denkt veel bij te leren bij de nationale ploeg.

"De Ligue 1 wordt niet uitgezonden in België en dat is al een probleem", antwoordde Faes op de vraag waarom hij pas op z'n 23ste geselecteerd wordt door Roberto Martinez. "Ik ben kunnen groeien in een goede competitie en de coach heeft me steeds gevold en me nu de kans gegeven om me te tonen", aldus Faes.

Verder werd aan Faes gevraagd hoe hij kijkt naar de Gouden Generatie en zijn toekomst in deze ploeg. "De kritiek op deze generatie is niet op z'n plaats. We moeten ervan genieten zolang ze er zijn." Faes voegde er nog aan toe dat het niet evident wordt om deze generatie Rode Duivels op te volgen.

Faes liet ook optekenen dat hij wel wat stress had om in deze spelersgroep toe te treden, maar tegelijkertijd ook ambitieus is. Na 62 wedstrijden voor de jeugdelftallen van België, kan Faes zaterdag tegen Estland mogelijks zijn officiële debuut voor de Rode Duivels maken.