KV Mechelen wint na moeizame eerste helft van tweedeklasser

11-11-2021 16:00 Laatste update: 16:09

Zoals gewoonlijk staan er tijdens de interlandbreak enkele oefenwedstrijden op het programma voor 1A-clubs. Donderdag bekampte KV Mechelen Excelsior Virton. Malinwa won met 3-1.

Op het veld van KFC Katelijne speelde KV Mechelen donderdagnamiddag een oefenwedstrijd tegen Virton. Het was pas na 20 minuten dat KVM voor het eerste echte gevaar van de wedstrijd kon zorgen. Maryan Shved en Geoffry Hairemans zagen hun pogingen afgeweert door de bezoekers. Na een 45 minuten van halve kansen, was een brilscore het verdict aan de rust.

Malinwa begon sterk aan de tweede helft. Na een gevaarlijke vrije trap van Onur Kaya en een doorgebroken Gustav Engvall, probeerde Igor De Camargo de score te openen met een hakje. Zijn inzet werd van de lijn gekeerd. Net voorbij het uur was het uiteindeleijk toch prijs voor Mechelen. Shved verschalkte de doelman van Virton met een lobje vanop afstand.

Een kwartier voor tijd gaf Maxime Wenssens een penalty weg aan de bezoekers. Die elfmeter werd omgezet door de kapitein van Virton waardoor de bordjes weer in evenwicht hingen. Na een reuze kans voor Virton is het eindelijk KV Mechelen dat de 2-1 maakt na 77 minuten. Vijf minuten later was het alweer raak voor KVM. Igor De Camargo kopte de 3-1-eindstand tegen de touwen.