Standard heeft een litteken nagelaten, maar heb er geen spijt van

"Standard heeft een litteken nagelaten, maar heb er geen spijt van"

11-11-2021 12:45 Laatste update: 12:48

Onder coach Hein Vanhaezebrouck is Julien De Sart een belangrijke speler voor KAA Gent. De geboren Luikenaar zette zijn eerste voetbalstappen bij Standard, maar daar kon hij helaas niet doorbreken. 

Voor De Sart blijft dat een pijnlijke zaak. "Ik vraag me soms af hoe mijn carrière eruit had gezien als ik bij Standard was blijven spelen. Ik heb daar tien jaar doorgebracht, ik wilde daar blijven. Dus natuurlijk deed het me pijn om te moeten vertrekken na slechts drie jaar als profspeler", zo geeft De Sart aan bij Sport/Voetbalmagazine.

De Sart zag zijn droom zo in rook opgaan. "Er is een litteken, maar ik heb geen spijt. Ik heb gewoon het gevoel dat ik niet de kans heb gekregen om af te maken wat ik bij Standard ben begonnen. Het was de periode dat mijn hele familie moest vertrekken: mijn vader, mijn broer Alexis, ik. Uiteindelijk heeft niemand er spijt van. Alexis is goed terecht gekomen, en ik ook."

De Sart mocht dit seizoen al starten in alle veertien competitiewedstrijden en werd zelfs maar drie keer gewisseld. Vanhaezebrouck heeft duidelijk veel vertrouwen in zijn middenvelder.