Matazo zet de Fransen even op hun plaats: Belgische frieten zijn knapperiger

Matazo zet de Fransen even op hun plaats: "Belgische frieten zijn knapperiger"

11-11-2021 11:26
1

Eliot Matazo werkt gestaag aan zijn doorbraak bij AS Monaco. Voorlopig komt de negentienjarige middenvelder nog niet in aanmerking voor de Rode Duivels, maar bij de nationale beloften is hij een vaste waarde. Bovendien toont de Brusselaar zich een voorbeeldig uithangbord voor zijn vaderland.

In gesprek met het digitale huis van Monaco kreeg Matazo een minuutje de tijd om België in de verf te zetten. Zo hoeft de tiener niet lang na te denken wanneer hem om zijn lievelingsgerecht gevraagd wordt. "Belgische frieten", klinkt het resoluut. Dat er in sommige hoeken van de wereld wel eens gesproken wordt over French fries, doet zijn tenen dan ook krullen. "Belgische frieten zijn veel knapperiger. Je moet ze proeven om het te begrijpen", vindt Matazo.

De Brusselaar mag dan wel van nature Franstalig zijn, ook het Nederlands is hem niet onbekend. Op het terrein haalt hij die taal geregeld boven. 'Kom op', bijvoorbeeld. Over zijn Belgische idool in de voetbalwereld moet hij wat langer nadenken. Uiteindelijk mag Romelu Lukaku de pluimen op zijn hoed steken.

Matazo stak vorig seizoen zijn neus aan het venster bij Monaco. Deze jaargang trekt hij die lijn door. In de huidige campagne in de Ligue 1 kreeg hij vier keer een basisplek.