Scheidsrechter tegen Estland is bekend: Turk trekt voor het eerst naar ons land

Scheidsrechter tegen Estland is bekend: Turk trekt voor het eerst naar ons land

11-11-2021 14:45
0

De scheidsrechter voor de partij tussen de Rode Duivels en Estland is bekend. De Turkse ref Halil Umut Meler zal de match in goede banen moeten leiden. Het is de eerste keer dat de scheidsrechter in aanraking komt met het Belgische voetbal.

Zaterdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Estland in de kwalificatiecampagne voor het WK in Qatar. De Turkse ref Umut Meler zal instaan voor de naleving van de spelregels. Het wordt de eerste keer dat de scheidsrechter een wedstrijd in ons land fluit. Umut Meler floot ook nog nooit een Europese wedstrijd van een Belgisch team.

Dat betekent echter niet dat de 35-jarige Turk een groentje is. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd gunt de UEFA de scheidsrechter veel kansen. Zo mocht hij in de Champions League al eens een wedstrijd van Manchester City in goede banen leiden. In de Europa League floot hij ook al wedstrijden van Lazio Roma, Arsenal en Leicester City.

Op internationaal vlak wordt het echter de eerste keer dat Umut Meler een wedstrijd van een topteam in handen mag nemen. Voordien floot hij in de WK-kwalificatiecampagne twee duels. Eentje tussen Servië en Luxemburg. De andere wedstrijd was tussen San Marino en Andorra.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie