Danjuma verzweeg blessure bij Club Brugge: Dat zou ik nooit meer doen

Danjuma verzweeg blessure bij Club Brugge: "Dat zou ik nooit meer doen"

11-11-2021 14:30
1

Arnaut Danjuma onthulde vorige week in De Telegraaf dat hij in de aanloop naar zijn Oranje-debuut een blessure verzweeg. Dat zou hij nu nooit meer doen, bezweert de 24-jarige aanvaller van Villarreal.

Danjuma moest en zou in oktober 2018 zijn interlanddebuut maken voor het Nederlands elftal. Dat lukte, maar voor het verzwijgen van zijn enkelblessure betaalde hij een hoge prijs: zijn toenmalige club Club Brugge kon maandenlang geen beroep op hem doen. Drie jaar later kan Danjuma erom lachen. "Maar ik zou dit nu nooit meer doen. Ik ben drie jaar ouder en drie jaar wijzer", reageert hij voor de camera van de NOS.

Spijt heeft Danjuma nooit gehad. "Een debuut is anders natuurlijk. Je droomt daar als kind van. Dan verzwijg je alles", grijnst hij. "Maar nu zou ik het geen tweede keer doen. Nee, nooit."

De aanvaller viel afgelopen weekend geblesseerd uit tijdens Villarreal - Getafe, maar is fit genoeg om zaterdag aan de aftrap te verschijnen tegen Montenegro. Ondanks zijn sterke invalbeurt tegen Gibraltar rekent hij nergens op. Hij concurreert met Noa Lang om de linksbuitenpositie. "Iik voel mij nog helemaal niet klaar om te zeggen dat ik ga starten. Ik moet mezelf bewijzen aan de bondscoach."