Het gaat snel voor Danjuma (ex-Club): 'Afrika Cup drijft Liverpool richting hem'

Het gaat snel voor Danjuma (ex-Club): 'Afrika Cup drijft Liverpool richting hem'

11-11-2021 09:49 Laatste update: 09:53
4

De ster van Arnaut Danjuma is enorm rijzende. Na een boerenjaar bij Bournemouth FC zette de gewezen flankspeler van Club Brugge de overstap naar Villarreal CF, waar hij zich meteen opwerkte tot één van de bepalende spelers. Nu heeft Liverpool FC hem op de radar staan.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano staat Danjuma op het lijstje bij The Reds, die momenteel vierde staan in de Engelse Premier League en aan kop gaan van hun Champions-League-poule. Trainer Jürgen Klopp heeft vooral schrik van de Afrika Cup, die van begin januari tot begin februari 2022 plaatsvindt. Normaal gezien zullen zowel Mo Salah (Egypte) als Sadio Mané (Senegal) Liverpool dan tijdelijk verlaten.

Daardoor zou Klopp twee van zijn drie speerpunten een maand moeten missen. Liverpool wil daarop anticiperen. Zo is Danjuma in beeld gekomen. De Nederlandse buitenspeler was dit seizoen al goed voor vijf doelpunten in La Liga en twee in de Champions League. Tegen Manchester United werd hij onlangs nog verkozen tot 'Man van de Match'. Naar verluidt is Liverpool inmiddels 'verliefd' op hem.

In 2019 nam Club Brugge afscheid van Danjuma, die in één jaar op Jan Breydel grote sier had gemaakt. Blauw-Zwart kreeg zo'n 16,5 miljoen euro op de rekening gestort vanuit Bournemouth.