'Blessure Fati minder ernstig dan verwacht, Xavi heeft zevental al terug'

'Blessure Fati minder ernstig dan verwacht, Xavi heeft zevental al terug'

11-11-2021 09:37

De blessure van Ansu Fati blijkt minder ernstig dan verwacht. FC Barcelona kan mogelijk binnen drie weken alweer over het negentienjarige toptalent beschikken, meldt Mundo Deportivo.

Fati was zaterdag trefzeker tegen Celta de Vigo, maar hij viel bij een 0-3 voorsprong uit met een hamstringblessure. Zonder de aanvaller gaf Barça de zege alsnog uit handen (3-3). Tot overmaat van ramp leek Fati, die eind september juist zijn rentree maakte na tien maanden blessureleed, weer lang uit de roulatie te zijn. De Spaans international kreeg echter goed nieuws van de Madrileense fysiotherapeut Joaquín Juan, die in het verleden ook Cristiano Ronaldo behandelde.

De verwachting is nu dat Fati niet meer dan een maand, maar maximaal drie weken is uitgeschakeld met zijn hamstringkwetsuur, schrijft Mundo Deportivo. Dat is ook een opsteker voor trainer Xavi, die zaterdag 20 november voor het eerst op de bank zit in de stadsderby tegen Espanyol. Drie dagen later staat het belangrijke Champions League-duel met Benfica op het programma.

Volgens Diario Sport ziet Xavi de ziekenboeg aardig leegstromen richting het treffen met Espanyol. Neto, Sergiño Dest, Eric García, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Nico González en Pedri zijn vermoedelijk allemaal weer inzetbaar. Het zal een enkeling nog wel aan wedstrijdritme ontbreken.