4-2-2-2 van Kompany moet op de schop: Verschaeren is het meer gewend op de tien

4-2-2-2 van Kompany moet op de schop: "Verschaeren is het meer gewend op de tien"

11-11-2021 09:20
10

RSC Anderlecht heeft geen al te beste beurt gemaakt op het veld van Royal Antwerp FC. Na afloop van de 2-0-nederlaag waren onder meer Vincent Kompany en Hendrik Van Crombrugge erg streng, voornamelijk voor het aanvallende compartiment. Toch moet Kompany ook eens in de spiegel kijken, vindt het Franstalige panel van Eleven Insiders.

Met name het tactische plaatje wordt op de rooster gelegd. Kompany kiest de voorbije weken, net als op de Bosuil, graag voor een 4-2-2-2, met twee diepe spitsen en Anouar Aït El Hadj en Yari Verschaeren op de zijkanten. "Die 4-2-2-2 is ongetwijfeld een idee van Kompany om een evenwicht te vinden in zijn kern. Daar ben ik an sich ook niet tegen", laat Alexandre Teklak optekenen. 

Het is echter de positie van Verschaeren die voor discussie zorgt. Zowel Teklak als Walter Baseggio oordelen dat de kleine spelverdeler inboet aan kwaliteit wanneer hij vanop de flank moet opereren. Daar vindt hij minder ruimte voor zijn ploeggenoten én moet hij te veel verdedigend werk opknappen. "Hij is het gewoon om op de tien te spelen, bij de nationale jeugdploegen en bij Anderlecht", weet Teklak.

Baseggio trekt dan weer een vergelijking met Alexis Saelemaekers, die Anderlecht een tweetal jaar geleden inruilde voor AC Milan. "Die speelde ook vanop rechts én moest de aanval ondersteunen. Bij Milan speelt hij gewoon op rechts, omdat dat zijn positie nu eenmaal is", aldus Baseggio.