'Gesprekken Chelsea met twee centrale verdedigers in impasse'

'Gesprekken Chelsea met twee centrale verdedigers in impasse'

12-11-2021 23:14

Chelsea dreigt na dit seizoen niet één, maar twee centrale verdedigers transfervrij kwijt te raken. Naast Antonio Rüdiger verlopen ook de onderhandelingen met Andreas Christensen bijzonder moeizaam, meldt The Telegraph.

De Champions League-winnaar dacht een akkoord te hebben bereikt met de 25-jarige Deen over een nieuw, vijfjarig contract, maar die kwam op het laatste moment met nieuwe eisen. Zo wilde hij toch niet voor vijf, maar voor drie seizoenen verlengen. De gesprekken bevinden zich inmiddels in een impasse en zijn voorlopig stilgelegd, schrijft de Britse krant.

Christensen is dit seizoen een belangrijke kracht in het elftal van manager Thomas Tuchel, maar hij mag vanaf januari met buitenlandse clubs om tafel. Dat is zorgwekkend voor Chelsea, zeker omdat de vrees toeneemt dat ook Rüdiger vertrekt. De 28-jarige Duitse international verlangt een salaris van meer dan 230.000 euro per week, terwijl The Blues 160.000 euro bieden. Real Madrid en Bayern München zitten voor Rüdiger op het vinkentouw.

Overigens lopen ook routiniers César Azpilicueta (32) en Thiago Silva (37) uit hun contract, maar over hun toekomst zijn geen zorgen op Stamford Bridge.