Bondscoach Flick ziet twee sterke punten bij nieuwkomer Nmecha: Dat bevalt me

Bondscoach Flick ziet twee sterke punten bij nieuwkomer Nmecha: "Dat bevalt me"

10-11-2021 16:23

Het zijn geweldige maanden voor Lukas Nmecha. Na zijn overstap van RSC Anderlecht (als huurling) naar VFL Wolfsburg heeft de loopbaan van de Duitser een nog hogere vlucht genomen, in die mate zelfs dat hij nu voor het eerst opgeroepen is voor Die Mannschaft. Bondscoach Hansi Flick gelooft hard in de aanvaller.

Nmecha was afgelopen lente nog de grote held bij de Duitse beloften, die zich tot Europees kampioen konden kronen. Op dat toernooi was de gewezen spits van paars-wit ook topschutter. Die prestaties hebben hem geen windeieren gelegd. Inmiddels heeft Nmecha ook nog vier Bundesliga-treffers en twee Champions-League-goals aan zijn lijstje toegevoegd.

Bondscoach Flick ziet het helemaal zitten met zijn nieuwkomer. "Dat hij zeer actief is en de bal goed kan bijhouden, bevalt me vooral", tekende Sport/Voetbalmagazine op uit zijn mond. Ook Nmecha zelf heeft er goede moed in. "Ik denk altijd dat ik de beste aanvaller ben. Dat is een vorm van zelfbewustzijn", verklaart hij.

Als huurling van Manchester City ontbolsterde Nmecha vorig seizoen helemaal bij Anderlecht. In de Jupiler Pro League was hij van goudwaarde voor de Brusselaars, met achttien competitiegoals in totaal. Daar voegde hij nog eens drie treffers in de Croky Cup aan toe.