Belgische beloften rekenen op doelpuntenstroom van Openda: Scoren lukt aardig

Belgische beloften rekenen op doelpuntenstroom van Openda: "Scoren lukt aardig"

10-11-2021 16:06

Niet alleen de 'echte' Rode Duivels, ook hun U23-lotgenoten staan voor een cruciaal tweeluik. Als de Belgische beloften hun ongeslagen status behouden, komt kwalificatie voor het EK 2023 wel érg dichtbij. Het staat in de sterren geschreven dat Loïs Openda nogmaals van waarde zal zijn voor de troepen van Jacky Mathijssen.

Openda scoort bij de Belgische beloften met de ogen dicht en heeft er bovendien een geweldige maand oktober opzitten bij Vitesse. Onze landgenoot maakte de voorbije maand liefst vijf Eredivisie-treffers. "Het scoren lukt aardig, ik hoop zo voort te doen", vertelt Openda, die overigens nog steeds op de loonlijst van Club Brugge staat, daarover bij Het Laatste Nieuws. 

Bij de jonge Duivels is Openda ook de ontegensprekelijke topschutter. In de kwalificatiecampagne voor het komende EK trof hij al vijf keer raak. Door die status zijn veel ogen uiteraard op hem gericht in de duels met Turkije en Schotland. Die druk schrikt Openda niet af. "Ik weet dat de verwachtingen hoog zijn, maar ik krijg veel vertrouwen van mijn ploegmaats en de coach", klinkt het optimistisch.