Sint-Truiden tankt vertrouwen voor vervolg met karige, maar verdiende oefenzege

Sint-Truiden tankt vertrouwen voor vervolg met karige, maar verdiende oefenzege

10-11-2021 15:17
0

Sint-Truiden was het een hele maand oktober lang niet gegund om van de zoete smaak van de overwinning te proeven, maar blijkbaar brengt november beterschap. Na de 0-1-zege bij KV Mechelen van afgelopen weekend trokken De Kanaries nu ook in een oefenpartij aan het langste eind. Fortuna Sittard ging met het kleinste verschil voor de bijl: 0-1.

Aangezien er de komende dagen interlandvoetbal op het programma staat, maakte STVV graag van de gelegenheid gebruik om een vriendschappelijk duel in te lassen. De buren uit Sittard gaven met plezier gehoor. Dat leverde echter geen hoogstaande eerste helft op, wel integendeel. Kansen waren er nauwelijks, op een schotje van Christian Brüls na. 

Na de koffie tapte enkel STVV uit een ander vaatje. De inbreng van Aboubakary Koita was daar niet vreemd aan, want de flukse flankaanvaller was bij zowat elk heet standje betrokken. Na één van zijn vele versnellingen schotelde Yuma Suzuki dan ook de openingstreffer voor aan landgenoot Daichi Hayashi. Nadien hadden de troepen van Bernd Hollerbach de score nog kunnen opdrijven, maar onder meer Suzuki kwam net te kort. In de slotfase trapte uitblinker Koita ook nog eens op de Sittard-doelman.

Zo boekte STVV uiteindelijk een verdiende zege. Die moet vertrouwen geven voor het vervolg van het seizoen. De Haspengouwers staan momenteel elfde in de stand, met achttien punten op de teller. Na de interlandpauze komt Royal Antwerp FC, het gedeelde nummer twee, over de vloer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie