'Xavi identificeert uitgevlogen huurling als eerste 'aanwinst' bij FC Barcelona'

'Xavi identificeert uitgevlogen huurling als eerste 'aanwinst' bij FC Barcelona'

10-11-2021 14:12
1

Xavi wil tijdens de komende transferperiode een nieuwe buitenspeler naar FC Barcelona halen en zoekt het volgens Record niet ver van huis. De bij Wolverhampton Wanderers gestalde Francisco Trincão moet voortijdig terugkeren, bericht het Portugese medium.

Trincão werd begin 2020 al voor 31 miljoen euro vastgelegd en kwam een half jaar later over van Sporting Braga. In de tussentijd was Ronald Koeman aangesteld als trainer, waarna Trincão het vooral moest hebben van invalbeurten. De 21-jarige aanvaller komt bij het Portugees georiënteerde Wolverhampton Wanderers meer aan spelen toe en Koemans opvolger Xavi lijkt het wél in hem te zien zitten.

De nieuwe trainer heeft de clubleiding opdracht gegeven om werk te maken van de terugkeer van Trincão, meldt Record. De vorige zomer afgesloten huurconstructie zou wel een complicerende factor kunnen zijn: Wolves heeft een optie tot koop bedongen, die volgens Diario SPORT dertig miljoen euro bedraagt. De Engelsen hebben al zes miljoen betaald voor de huurdeal en het financieel geplaagde Barça zou bij moeten springen om een voortijdige terugkeer mogelijk te maken.