Ibrahimovic: 'Ik ben iemand van veertig die zich voordoet alsof hij twintig is'

Ibrahimovic: 'Ik ben iemand van veertig die zich voordoet alsof hij twintig is'

09-11-2021 10:35
0

Zlatan Ibrahimovic is voor het eerst sinds maart van dit jaar weer intzetbaar voor de nationale ploeg van Zweden. De veertigjarige spits twijfelt niet aan zijn waarde voor Blågult

Zweden speelt donderdag in de WK-kwalificatiecyclus tegen Georgië en Ibrahimovic hoopt zijn minuten te maken. "Elke dag leer ik mijn lichaam steeds beter kennen. Mijn lijf wordt ouder, maar mijn geest wordt jonger. Ik ben iemand van veertig die zich voordoet als een twintigjarige", knipoogt Ibra op de persconferentie van Zweden in aanloop naar die wedstrijd. 

Na een absentie van vijf jaar keerde de spits in maart dit jaar terug bij de nationale ploeg, maar daarna moest hij zowel interlands als veel clubwedstrijden verstek laten gaan door slepende blessures. Inmiddels speelt hij alweer zeven wedstrijden op rij bij AC Milan en is hij enorm fit, naar eigen zeggen. "Het voelt goed om eindelijk terug te zijn na een lastige periode. Iedereen wil spelen, maar na mijn blessures moet ik niks forceren. Het hangt ervan af wat Janne (bondscoach Janne Andersson, red.) wil. Ik ben gewoon onderdeel van het team en inzetbaar", besluit Ibrahimovic.

Zweden gaat de komende interlanperiode op jacht naar een rechtstreeks ticket voor het WK in Qatar. De ploeg ligt op poleposition met een eerste plaats in Groep B, maar moet nog wel zien af te rekenen met Georgië en naaste belager Spanje. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie