Oorzaak wisselvalligheid Genk? ‘Van Brazilië naar Colombia en terug naar België’

Oorzaak wisselvalligheid Genk? ‘Van Brazilië naar Colombia en terug naar België’

09-11-2021 10:20
7

KRC Genk komt dit seizoen erg wisselvallig voor de dag. Het is koffiedik kijken waarom de Limburgers niet op een constant niveau kunnen presteren. Het Laatste Nieuws denkt echter te weten waar aan het ligt.

Zo denkt de krant dat de oorzaak van de wisselvallige prestaties wel eens aan oververmoeidheid kan liggen. Genk is nog actief op drie fronten én telt een heleboel spelers met interlandverplichtingen. Een groot deel van die spelers speelt dan ook nog eens voor landen buiten het Europese continent. Dat betekent uiteraard extra vliegkilometers en verschillende tijdzones.

Zo trekt de Colombiaanse enclave van Genk naar Brazilië om er de goddelijke kanaries partij te geven. Enkele dagen later vliegen ze naar Colombia voor de wedstrijd tegen Ecuador. Nadien trekken Carlos Cuesta, John Lucumi en Daniel Munoz weer naar ons land. Qua reistijd kan dat al stevig tellen. Vier dagen na de laatste partij met Colombia moeten ze alweer aan de bak in ons land tegen Beerschot.

De Limburgse Colombianen zijn niet de enigste die een heleboel kilometers moeten afleggen. Junya Ito heeft interlandverplichtingen met Japan, Angelo Preciado met Ecuador, Gerardo Arteage met Mexico (voor de komende interlands werd hij wel niet opgeroepen), Marc Mckenzie met de Verenigde Staten, Paul Onuachu met Nigeria en Iké Ugbo met Canada. Verder zijn er nog enkele Europese spelers die ook de eer van hun land mogen vertegenwoordigen.