Mager Belgen-weekend, Januzaj en Meunier zetten zich terug op de kaart

Mager Belgen-weekend, Januzaj en Meunier zetten zich terug op de kaart

09-11-2021 09:00 Laatste update: 19:00
3

Afgelopen weekend en maandag speelden weer heel wat Belgen in de buitenlandse competities. VoetbalPrimeur.be voorziet u van een overzicht van belichte en onderbelichte prestaties.

Adnan Januzaj - Real Sociedad 
Adnan Januzaj scoorde in de 0-2-zege van Real Sociedad bij Osasuna. Het was zijn eerste doelpunt sinds 16 september in de Europa League tegen PSV. Overigens werd Januzaj ook tot man van de wedstrijd bekroond en logen zijn statistieken er niet om. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd en kon net voor tijd rekenen op een applauswissel. Sociedad staat zowaar eerste in de La Liga. 

Leandro Trossard - Brighton & Hove Albion
Hij lijkt een vaste gast te zijn. Trossard scoorde opnieuw een doelpunt in het Verenigd Koninkrijk. Dit keer zette hij een strafschop om thuis tegen Brentford. Zijn ploeg kwam wel niet verder dan een 1-1 tegen de promovendus. Ondanks de uitslag speelde de aanvaller weer een cruciale rol. De ex-Genkie brengt Brighton naar de zevende plaats.

Thomas Meunier - Borussia Dortmund
Meunier stak zaterdag boven zijn ploeg uit op het veld van Leipzig. Bij statestiekentools wordt hij ver onderscheden van zijn ploeg. Een uitstekende assist is dan ook meer dan verdiend als extra statistiek. Dortmund verloor wel met 2-1 in Leipzig en staat nu op vier punten van Leipzig.