Keuzes Kompany in vraag gesteld bij Anderlecht: “Dat snap ik echt niet”

Keuzes Kompany in vraag gesteld bij Anderlecht: “Dat snap ik echt niet”

09-11-2021 09:45
30

Vincent Kompany krijgt de wind van voren na de nederlaag van RSC Anderlecht tegen Royal Antwerp FC. Ook Marc Degryse is tegenover Het Laatste Nieuws niet mals in zijn analyse.

Degryse vindt enkele keuzes van Kompany vreemd. Lior Refaelov begon tegen zijn ex-club op de bank. “Laat hem vanuit het centrum voetballen. Op '10'. Maar Rafa in 'de pocket', ik zie dat niet. Omdat je vanuit die positie bij balverlies toch vaak naar de buitenkant moet uitwijken om mee te verdedigen. Bespaar Rafa dat toch. Met Refaelov krijg je ook extra persoonlijkheid in de ploeg. Ik snap echt niet dat Kompany hem niet liet spelen op Antwerp - je wéét toch dat die jongen extra geprikkeld zal zijn?"

Degryse ziet een foute redenering van Kompany. "Dat is fout. Voetbal is meer dan cijfertjes en tactische analyse. Je moét als trainer rekening kunnen houden met de gevoeligheden van spelers. Ik hoorde Vincent zondag na de match opmerken: 'Ik ben ontgoocheld dat de spelers niet hebben kunnen brengen wat ze mij toonden op training.'”

“Maar dan denk ik bij mezelf: 'Komaan, jong, jij weet toch dat een training en een wedstrijd twee verschillende dingen zijn?'”, gaat Degryse verder. “Op training is geen tegenstander, geen publiek, geen druk, geen pers... Kompany denkt té veel in termen van 'training', 'opleiding', 'proces'.”