UPDATE: 'STVV dreigt Bauer drie matchen te moeten missen na horrortackle'

UPDATE: 'STVV dreigt Bauer drie matchen te moeten missen na horrortackle'

08-11-2021 22:05 Laatste update: 23:32
2

Sint-Truiden zou wel eens een tijdje zonder Robert Bauer kunnen vallen. De Duitser bezondigde zich afgelopen zaterdag aan een vreselijke tackle op Mechelen-aanvaller Ferdy Druijf. Daar zal hij meer dan waarschijnlijk een straf voor krijgen.

Bauer kreeg uiteraard al een directe rode kaart onder de neus geduwd, toen hij in het slot van de partij Achter De Kazerne over de schreef ging. De Disciplinaire Commissie van de Belgische voetbalbond heeft nu ook besloten om hem te vervolgen. Dinsdag zal moeten blijken welke straf het comité voorstelt. STVV kan dan altijd in beroep gaan, als het dat wil.

De 26-jarige Bauer kwam afgelopen zomer naar Stayen, na twee seizoenen als vaste waarde bij het Russische Arsenal Tula. Sindsdien kwam hij zes keer in actie voor De Kanaries, waarvan vijf keer als basiskracht. Ondanks de uitsluiting van Bauer sleepte STVV wel een felbevochten driepunter uit de brand bij KV Mechelen.

UpdateHet Laatste Nieuws weet inmiddels ook welke straf de Disciplinaire Comité wil opleggen aan Bauer. Er zal een straf van drie speeldagen effectieve schorsing gevorderd worden, met nog eens twee wedstrijden voorwaardelijk. De Duitser zal dus zeker enige tijd aan de zijlijn moeten blijven. STVV krijgt uiteraard wel de kans om in beroep te gaan.