De Bilde over selectie Vanzeir: Het is een groot vraagteken

De Bilde over selectie Vanzeir: "Het is een groot vraagteken"

08-11-2021 10:38 Laatste update: 10:58
3

Met negen doelpunten en vijf assists zet Dante Vanzeir zijn goede vorm van het afgelopen kampioenenjaar met Union door. Dat leverde hem een selectie voor de Rode Duivels op en Gilles De Bilde nam voor VTM de kersverse Rode Duivel onder de loep.

Wanneer aan De Bilde gevraagd werd wat hij van Dante Vanzeir bij de nationale ploeg verwacht, antwoordde hij dat het moeilijk in te schatten is. "Het is een hele stap tussen Union en de nationale ploeg." De Bilde wees erop dat de andere spitsen bij de Rode Duivels (Lukaku, Batshuayi en Benteke) al op internationaal niveau getoond hebben wat ze kunnen. Dat geldt niet voor Vanzeir die tot nog toe enkel in zijn vaderlandse competitie uitkwam.

"Voor Vanzeir is het een groot vraagteken. Hij heeft een aantal kwaliteiten, maar het is afwachten", aldus De Bilde. Zaterdag kan Vanzeir zijn eerste speelminuten als Rode Duivel maken tegen Estland. Al sinds de U15 speelde Vanzeir voor de jeugdploegen van de Rode Duivels. Bij de U17 speelde hij een hoofdrol in het behalen van de derde plaats op het U17-WK van 2015 in Chili.