Martinez: We moeten deze generatie meer appreciëren, want ze zijn uniek

Martinez: "We moeten deze generatie meer appreciëren, want ze zijn uniek"

08-11-2021 10:15
9

Roberto Martinez werd door Gilles De Bilde geïnterviewd voor Het Laatste Nieuws. De Bilde vroeg Martinez of de Rode Duivels ooit nog een prijs zullen winnen.

"Zullen ze nog in staat zijn om een titel te winnen?" vroeg De Bilde aan de bondscoach. "Ik vind dat we deze generatie meer moeten appreciëren", zei Martinez. "Wat ze ons heeft gegeven is gewoon uniek voor het Belgische voetbal." Hij wees er ook op dat het wel of niet winnen van een prijs niet kan veranderen wat deze generatie gepresteerd heeft. "Het zal zeer moeilijk worden om ooit nog een team te hebben dat zo lang op nummer 1 op de wereldranking staat", aldus Martinez.

Martinez zette zijn lofzang voor de nationale ploeg en zei dat België kan strijden met de beste ploegen van de wereld. "We moeten ervan genieten." Tot slot zei de bondscoach dat we natuurlijk niet blij kunnen zijn dat de Rode Duivels nog geen prijs wonnen, maar dat voor hem de kwaliteit en de inzet van deze Gouden Generatie verder gaat dan een prijs winnen.

Zaterdag speelt België haar volgende kwalificatiewedstrijd voor het WK. Thuis tegen Estland heeft België voldoende aan een punt om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Qatar. Dinsdag trekken Martinez en co naar Wales.