Speeldag 11: Moeskroen op dreef, Westerlo wint weer niet en spektakel bij Lierse

Speeldag 11: Moeskroen op dreef, Westerlo wint weer niet en spektakel bij Lierse

Op speeldag elf konden in 1B enkel de laatste en de voorlaatste winnen: Moeskroen en Virton behouden zo de hoop op behoud. Bovenin eindigde de topper tussen Westerlo en Waasland-Beveren in een gelijkspel. RWDM en Lierse zorgden voor een waar spektakel.

Vrijdag trapten Lommel en Excelsior Virton de elfde speeldag in 1B op gang. Lommel, dat na een goede seizoensstart op de sukkel was geraakt, verloor thuis met 1-3 van Virton. Zo blijven de Limburgers met 0 op 9 achter en staan ze zo maar één punt boven Virton, dat voorlaatste staat.

Moeskroen heeft nog hoop
Na een 3 op 27 zag het er niet goed uit voor Moeskroen. Nadat het vorige week ging winnen bij Virton, behaalde het zaterdag ook haar tweede zege. Moeskroen won met 2-0 van MSK Deinze en behaalt zo haar tweede zege van het seizoen. De Waalse ploeg blijft laatste met drie punten achter op Virton. De inhaalrace lijkt wel ingezet. Deinze blijft vierde met vijftien punten.

Spektakel in Molenbeek
RWDM en Lierse Kempenzonen bekampten elkaar in het Edmond Machtensstadion en daar werd het een doelpuntenfestijn. Na net geen twintig minuten stond RWDM met 2-0 voor, maar Lierse wist de scheve situatie om te draaien. Stallone Limbombe (ex-Antwerp, Gent en OHL) bracht de Lierse-fans in extase toen hij er een kwartier voor tijd 2-3 van maakte. Uiteindelijk maakte RWDM in het slot nog gelijk. Beide ploegen blijven op dezelfde plaats staan: Lierse derde en RWDM zesde.

Puntendeling bovenin
Speeldag elf werd afgesloten met een topper. Westerlo en Waasland-Beveren, de nummer 1 en 2 in 1B namen het in Het Kuipje tegen elkaar op. Lang bleef het 0-0, maar na 73 minuten tekende Erdon Daci met zijn vierde van het seizoen voor de 1-0-voorsprong voor Westerlo. In minuut 89 maakte Joan Edmundson gelijk, waardoor het 1-1 bleef en Westerlo zeven punten voorsprong behoudt op de nummer twee Waasland-Beveren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie