Scorende Origi kan Liverpool niet helpen tegen uitmuntend West Ham

Scorende Origi kan Liverpool niet helpen tegen uitmuntend West Ham

07-11-2021 19:35
1

West Ham United heeft zondagavond voor een daverende Premier League-stunt gezorgd door het ongeslagen Liverpool op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. In Londen werd het 3-2 voor de ploeg van David Moyes.

West Ham kan dit seizoen wedijveren met de 'Big Six' en is na de zege op Liverpool de gedeelde nummer twee van de Premier League, met drie punten minder dan koploper Chelsea. Zondagavond kwamen The Hammers al vroeg op voorsprong door een fout van Liverpool-goalie Alisson Becker, die de bal in zijn eigen doel sloeg.

Even later herstelde Liverpool de balans: Trent Alexander-Arnold ging achter een vrije trap staan en lepelde de bal schitterend in de bovenhoek. De ploeg van manager Jürgen Klopp ging op jacht naar meer, maar de goals vielen na rust aan de andere kant: Pablo Fornals en Kurt Zouma deden het voor West Ham.

De fraaie 3-2 van Divock Origi zorgde voor nieuwe hoop bij Liverpool, dat in de blessuretijd een uitgelezen mogelijkheid kreeg om een punt te pakken: Sadio Mané kopte de bal echter naast. Liverpool verloor een half jaar geleden voor het laatst. West Ham deelt de tweede plaats met Manchester City. Liverpool heeft één punt minder.