VP 11: Seck grijpt kans bij Antwerp, Balanta houdt Club Brugge recht

VP 11: Seck grijpt kans bij Antwerp, Balanta houdt Club Brugge recht

08-11-2021 10:00 Laatste update: 20:33

Speeldag 14 van de Jupiler Pro League zit erop, en dat is misschien maar goed ook. Weinig wedstrijden konden echt bekoren, maar we puurden er toch elf spelers uit die een mooi team kunnen vormen.

Nog een keer Romo
Bij OH Leuven kon Rafael Romo nog eens voor een clean sheet zorgen. Romo is een vertrouweling van coach Marc Brys en is steevast de eerste naam op het blad. Hij beschaamt dat vertrouwen ook dit seizoen niet.

Invaller bij Seraing
Op de rechtsachter kunnen we niet rond Bart Nieuwkoop heen. De Nederlander lift mee op de wolk van Union en bekroonde zijn match met een knappe goal. Op de linkerkant speelde Senna Miangue een uitstekende partij bij Cercle Brugge, dat KRC Genk op 1-1 hield.

Invallen is nooit makkelijk, zeker niet als verdediger. Dario Del Fabro kan het echter wel hebben bij Seraing. Hij viel vroeg in voor de geblesseerde Boulenger, maar speelde autoritair en hield de nul tegen KAA Gent. Zijn maatje wordt Abdoulaye Seck, die een nieuwe kans kreeg bij Antwerp en het vertrouwen niet beschaalde.

Stevig middenveld
Bij Club Brugge liep het tegen Standard voor geen meter, maar Eder Balanta deed wél zijn job. Hij vormde op zijn eentje het middenveld en liep enorme gaten dicht. Radja Nainggolan speelde voorlopig zijn beste match voor Antwerp en mag mee in de buffer staan.

Iets hoger dan dat duo zetten we Steve De Ridder. Hij was de motor op het middenveld van STVV, dat KV Mechelen versloeg met 0-1. Voor de fans van heerlijke vrijschoppen zetten we Xavier Mercier er nog eens in. Hij bezorgde OH Leuven de drie punten, en dat niet voor de eerste keer.

Fenomeen Undav
Dante Vanzeir laat mooie dingen zien bij Union, maar we zijn nog meer onder de indruk van Deniz Undav. De Duitse spits maakte al zijn tiende doelpunt tegen Sporting Charleroi. Kunnen ze hem houden in de winter?

Zijn spitsbroeder wordt Faïz Selemani, die al heel het seizoen belangrijk is voor KV Kortrijk en nu ook weer voor een punt zorgde tegen Beerschot.