Priske redt zijn vel bij Antwerp met winst tegen RSC Anderlecht

Priske redt zijn vel bij Antwerp met winst tegen RSC Anderlecht

07-11-2021 20:20
50

Brian Priske lijkt dan toch nog even tijd te krijgen bij Royal Antwerp FC. Zijn job bij The Great Old hing aan een zijden draadje, maar zijn ploeg heeft hem tegen RSC Anderlecht niet teleurgesteld. Het werd 2-0.

Na de pijnlijke nederlaag in Europa was het voor Royal Antwerp FC duidelijk dat het beter moest. Zeker voor Brian Priske, waar een ontslag dreigde. De spelers van The Great Old leken alvast nog steeds in hun coach te geloven. Ze probeerden RSC Anderlecht meteen bij de keel te grijpen en kwamen tot enkele kansen.

Echt profiteren kon Antwerp daar echter niet uit, al bleef het wel veel strijd leveren. Dat Radja Nainggolan ook weer op het veld stond, werd iets voor het half uur duidelijk. Een ver afstandsschot van de middenvelder belandde op de deklat. De Bosuil stond in vuur en vlam. Voor Anderlecht was het toch vooral overleven om die nul te houden, al kreeg het ook flink wat meer ruimte van The Great Old.

De Brusselaars kregen uiteindelijk ook wat kansjes, al had Butez niet al te veel werk op te knappen. Ook aan de overzijde kon Hendrik Van Crombrugge zijn netten schoon houden, waardoor het tot de rust 0-0 bleef.

Het begin van de tweede helft zorgde meteen voor een serieuze brok vertier, met twee ploegen die plots vol voor de overwinning gingen. Anouar Ait El Hadj had de 0-1 aan de voet, maar Butez verhinderde een tegendoelpunt. Aan de overzijde schoot Frey in het zijnet.

Beide ploegen verzorgden de organisatie daarop, al kreeg Kouamé nog dé kans om Anderlecht op voorsprong te brengen. Scoren deed hij niet, maar aan de overzijde deed Yusuf dat meteen daarna wel. 1-0 en met nog een half uur te gaan was Antwerp wel op weg naar de winst. Nainggolan verzekerde die bijna, maar de deklat redde Anderlecht opnieuw.

Anderlecht kwam maar niet in de partij en raakte amper tot aan het doel van Butez. De thuisploeg controleerde de partij en hoopte nog een tweede doelpuntje te vinden. Daar kreeg het de kans ook toe na een strafschopfout van Taylor Harwood-Bellis op Frey. De aanvaller plaatste zich ook achter de bal en maakte er 2-0 van, na eerst een redding van Van Crombrugge.

Er kwamen nog enkele kleine kansjes voor Anderlecht (en één enorme voor Francis Amuzu én Josh Cullen), maar doelpunten kregen we niet meer te zien. Het bleef 2-0.