Genk moet afscheid nemen van icoon Denier: Zoveel unieke momenten

Genk moet afscheid nemen van icoon Denier: "Zoveel unieke momenten"

07-11-2021 19:30
2

KRC Genk moet binnenkort afscheid nemen van icoon Pierre Denier. De teammanager viert dinsdag zijn 65e verjaardag en gaat op pensioen. Na 48 jaar dienst bij Genk (en voorgangers) neemt hij na het einde van het seizoen afscheid van de club.

Denier was speler bij KRC Genk, jarenlang assistent en sinds 2017 ook teammanager van de club. Op 65-jarige leeftijd heeft hij besloten om ermee te stoppen, al blijft hij ook wel nog even een PR-functie blijven vervullen bij de club.

"Ik ben wel blij dat ik KRC Genk niet helemaal zal verlaten", vertelt Denier aan Het Belang van Limburg. "Een tweetal dagen per week zal ik actief zijn in de nieuwe PR-functie, die Peter Croonen en Erik Gerits me hebben voorgesteld. We willen meer ex-spelers ontvangen op matchdagen", klinkt het.

Denier mag gerust een heus clubmonument genoemd worden, maar daar hoeft Denier geen extra geschenk voor te krijgen. "Een standbeeld? Een tribune, die naar mij wordt genoemd? Nee, dat hoeft niet", bloost Denier. "Stamnummer 322 heeft me zoveel unieke momenten geschonken, daar ben ik zelf iedereen dankbaar voor."