AS: Fati komt in 'Dembélé-spiraal' en is weer minstens een maand lang absent

AS: Fati komt in 'Dembélé-spiraal' en is weer minstens een maand lang absent

06-11-2021 23:28
2

FC Barcelona likt de wonden na de dramatische uitwedstrijd tegen Celta de Vigo, waarin het een 0-3 voorsprong uit handen gaf én drie spelers uit zag vallen. Ansu Fati was één van hen: volgens AS is Barça het toptalent opnieuw voor langere tijd kwijt.

Fati was er bijna een jaar lang uit met een knieblessure, kreeg na zijn rentree een kleine terugslag en liep in Galicië een nieuwe blessure op. Barça bevestigde tijdens de wedstrijd dat het ging om een hamstringkwetsuur, die nader onderzocht moest worden. AS heeft naar eigen zeggen echter alarmerende berichten uit de kleedkamer ontvangen.

Barcelona mag zich gelukkig prijzen als Fati over een maand weer inzetbaar is, laat de Spaanse sportkrant weten. De viervoudig Spaans international kan de interlandperiode gebruiken om te herstellen, maar lijkt de stadsderby tegen Espanyol en de belangrijke wedstrijden tegen Benfica en Villarreal sowieso te missen. Of hij er begin december bij is tegen Real Betis, Bayern München en Osasuna, is nog afwachten. AS vreest echter dat Fati na zijn volgende blessure in een 'neerwaartse spiraal' terechtkomt en trekt de vergelijking met Ousmane Dembélé, die sinds zijn komst in 2017 nooit een heel seizoen lang fit is geweest.