Messi-loos Paris Saint-Germain legt Bordeaux over de knie

06-11-2021 23:13

Paris Saint-Germain heeft zonder Lionel Messi een overwinning geboekt op Girondins de Bordeaux. Halverwege de tweede helft leek de match beslist, al kwam de thuisploeg knap terug. Toch wonnen de bezoekers, met 2-3.

Vrijwel de hele wedstrijd was de ploeg van Mauricio Pochettino de bovenliggende partij in West-Frankrijk. Vlak voor het halfuur wisten de bezoekers het veldoverwicht uit te drukken in cijfers. Neymar ontving de bal in het strafschopgebied, creëert ruimte voor zichzelf en vindt beheerst de korte hoek: 0-1. De Braziliaan viert zijn doelpunt ingetogen en draagt zijn treffer op aan de overleden zangeres Marília Mendonça, die is omgekomen bij een vliegtuigongeluk.

Het was carrièredoelpunt nummer vierhonderd voor de Braziliaanse superster, die even later voor treffer 401 en de tweede goal van Paris Saint-Germain zorgde. Een haarfijne combinatie met Kylian Mbappé bracht Neymar in de positie om af te drukken en hij faalde niet. Bordeaux probeerde wel, maar maakte voor rust geen aanspraak op de aansluitingstreffer.

Dat was in de eerste fase na rust ook niet het geval. Na een goed uur werd het zelfs 0-3, nadat Wijnaldum oog in oog met de keeper niet zelfzuchtig was en zijn doelpunt afstond aan Mbappé. Zodoende stelt de Nederlander zijn eerste Ligue 1-goal nog even uit, al lijkt hij wel zijn draai te hebben gevonden in Parijs, nadat hij afgelopen week tegen RB Leipzig al voor een dubbelslag zorgde.

Bordeaux kwam in de slotfase beter in het spel, wat resulteerde in de 1-3. Daar leek het bij te blijven, maar in de blessuretijd viel ook de 2-3 nog. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet, waardoor PSG met drie punten terugkeert naar de hoofdstad. Paris Saint-Germain heeft een voorsprong van tien punten op nummer twee RC Lens.