Juventus bevrijdt zichzelf in minuut 91: Cuadrado vanaf de lijn de matchwinner

Juventus bevrijdt zichzelf in minuut 91: Cuadrado vanaf de lijn de matchwinner

06-11-2021 20:46

Juventus boekte midweeks zijn vierde zege van dit Champions League-seizoenen en heeft zich ook in de Serie A opgericht. Tegen Fiorentina leek er voor de vierde keer op rij niet gewonnen te worden, maar Juan Cuadrado kroonde zich in de blessuretijd alsnog tot de held van La Vecchia Signora.

Juventus hield clublegendes Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini op de bank, waardoor Matthijs de Ligt samen met Daniele Rugani het hart van de verdediging vormde. De Juventus-defensie moest voor rust een aantal keer ingrijpen, maar het prima voetballende Fiorentina kreeg toch een aantal kansen: Riccardo Saponara en Dusan Vlahovic hadden het vizier echter niet op scherp.

In de slotfase drong Juventus verder aan. Nikola Milenkovic kreeg na een overtreding van Chiesa zijn tweede gele kaart in korte tijd en diezelfde Chiesa trof even later het aluminium. Álvaro Morata zag een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en Chiesea waagde nog een poging, maar stuitte ditmaal op doelman Pietro Terracciano.

Juventus kreeg nog vier minuten extra tijd om alsnog de punten te pakken en maakte er dankbaar gebruik van. Cuadrado haalde de achterlijn en passeerde Terracciano alsnog, met een van richting veranderd schot in de korte hoek: 1-0. De ploeg van Massimiliano Allegri komt voorlopig naast SS Lazio en Fiorentina op een gedeelde zesde plek. Koplopers Napoli en AC Milan hebben echter nog altijd dertien punten voorsprong en spelen zondag nog.