Volgende domper voor Dortmund na Ajax-thuis: topper verloren, Bayern loopt uit

Volgende domper voor Dortmund na Ajax-thuis: topper verloren, Bayern loopt uit

06-11-2021 20:35
1

Borussia Dortmund heeft na de Champions League-nederlaag tegen Ajax opnieuw averij opgelopen. Het RB Leipzig van bankzitter Brian Brobbey won zaterdag de topper van de voortijdig gewisselde Donyell Malen en de zijnen: Dortmund heeft daardoor terrein prijs moeten geven op Bundesliga-koploper Bayern München.

De ploeg van Marco Rose kampt nog altijd met een groot aantal blessures, maar kon de van een maagdarminfectie herstelde Malen weer in de punt van de aanval zetten. De van PSV overgekomen spits hield het uiteindelijk twintig minuten vol: vlak voordat hij zijn plekje aan Youssoufa Moukoko afstond, was Leipzig op 2-1 gekomen na een snelle counter, die door Yussuf Poulsen af werd gerond.

Die Roten Bullen hadden na een half uur spelen ook de eerste treffer van de avond gemaakt. Josko Gvardiol verzorgde de splijtende steekpass, Christopher Nkunku omspeelde Gregor Kobel en rondde af. Kort na rust was het Thomas Meunier die het voorbeeld van Gvardiol volgde en Marco Reus met een fraaie pass in staat stelde om de 1-1 te maken. Maar Leipzig had dus uiteindelijk het laatste woord.

Doordat Bayern München eerder op de zaterdag nummer drie SC Freiburg had verslagen, is de Busndesliga-kopgroep uit elkaar gevallen. Bayern staat nu vier punten voor op achtervolger BVB.