Pijnlijk voor Barcelona, Celta kan 0-3 achterstand omzetten naar gelijkspel

06-11-2021 18:12 Laatste update: 18:23
3

FC Barcelona heeft uit bij Celta de Vigo pijnlijk puntenverlies geleden. De Catalanen gaven een 0-3 voorsprong weg: 3-3.

Met Xavi in aantocht en een vroege voorsprong bij Celta de Vigo leek Barcelona de week mooi af te sluiten. Ansu Fati zorgde al vroeg in de wedstrijd voor 0-1 en Sergio Busquets, de man die nooit scoort, verdubbelde de score op aangeven van Nico.

Barcelona speelde als vanouds en leek de schroom even van zich af te hebben gegooid. De afgelopen weken waren moeizaam genoeg, maar daar was in Vigo weinig van te merken. Memphis Depay maakte tien minuten voor het rustsignaal de derde Barça-treffer. Een flinke smet was het uitvallen van Fati, die een hamstringblessure opliep bij het trekken van een sprint.

Barcelona was in de tweede helft een stuk minder gevaarlijk en werd door Celta teruggedrongen. Een goal van Thiago Galhardo werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar een minuut later scoorde Iago Aspas alsnog. Inmiddels was ook Eric García vanwege een blessure gewisseld.

In de slotfase ging het toch weer finaal mis voor Barcelona. Nolito maakte de aansluitingstreffer en daardoor was het voor Barcelona een kwartier billenknijpen. Dat leek alsnog goed af te lopen, maar in de slotminuut van de blessuretijd bezorgde Aspas de Catalanen een megakater.